Dropbox

Ik ben al een tijdje een blije gebruiker van Dropbox. Met deze dienst krijg je (gratis) 2GB opslagruimte op internet. Nu zul je denken: “Dat is toch niets bijzonders? Zo zijn er toch wel meer diensten?” En dat klopt, backupdiensten en andere opslagdiensten zijn er natuurlijk wel meer.

Het mooie van Dropbox is dat je eigenlijk gewoon op je lokale computer blijft werken met bestanden die ook lokaal staan. Je dient namelijk een programmaatje te installeren (Dropbox client) die er voor zorgt dat alles wat je in je Dropbox folder zet automatisch gesynchroniseerd wordt met je Dropbox op internet. Dit gebeurt allemaal op de achtergrond dus zonder dat je er zelf eigenlijk wat van merkt.

Aan je Dropbox folder op internet kun je meerdere computers koppelen, die worden dan allemaal gesynchroniseerd zodat je overal op elke machine dezelfde data ook lokaal tot je beschikking hebt. Via het webinterface kun je overigens ook bestanden en folders delen met anderen.

Dropbox gaat heel efficiënt met je data om. En dat terwijl op het web zelfs versies bijgehouden worden van je bestanden. Er worden namelijk bij updates van je bestanden alleen zogenaamde binaire diffs opgestuurd. Dat betekent dat je data heel efficiënt wordt opgeslagen ondanks dat je misschien regelmatig nieuwe versies van bepaalde bestanden maakt. En ja, als je dus een keer wat verprutst kun je een oude versie terughalen.

Voor de techies onder ons, Dropbox maakt voor de opslag gebruik van de Simple Storage Service (S3) van Amazon. Een mooi voorbeeld van de toepassing van Cloud Computing.

Lijkt het jou ook wel wat om je bestanden overal ter wereld bij de hand te kunnen hebben (en ja we worden hier allebei een extra 250MB beter van) meldt je dan aan via deze link: https://www.getdropbox.com/referrals/NTE2NTY1OQ

Dropbox - Secure backup, sync and sharing made easy.

Reblog this post [with Zemanta]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.