Psalmbewerkingen

Een week of 2 geleden werd ik gebeld door onze predikant Peter van Dolderen. Ik had hem kort daarvoor kennis laten maken met The Psalm Project waarin psalmen uit het Geneefs Psalter in een modern muzikaal jasje zijn gestoken. Peter vertelde mij dat hij de komende weken over een aantal psalmen wilde preken en of ik daar, in de geest van The Psalm Project muzikaal ook raad mee wist. Het ging in dit geval over de psalmen 7, 9 en 10. Tja, die had Eelco Vos natuurlijk net niet bewerkt. Dus ik aan de slag met een psalmboek, Musescore en mijn nieuwe 12-snarige Richwood gitaar. Vanmorgen was de vuurdoop, proberen of psalm 7 ook in mijn uitvoering te zingen was met de gemeente. Het resultaat daarvan is te beluisteren via de website van de Zuiderpoort gemeente in Almere (vanaf 39.30).

De komende weken komen nu dus psalm 9 (waarvoor ik 2 mogelijke uitvoeringen heb bedacht) en psalm 10 nog aan de beurt. Van alle versies volgen hieronder de bladmuziek in PDF en een mp3-tje dat ik van alle uitvoeringen heb opgenomen.

Psalm 7 : Bladmuziek

Psalm 9 (versie 1) : Bladmuziek

Psalm 9 (versie 2) : Bladmuziek

Psalm 10 : Bladmuziek

Ik ben erg benieuwd wat anderen er van vinden en of het ook voor hen bruikbaar is.

2 gedachten over “Psalmbewerkingen

  1. Ik vond het in ieder geval een heel stuk beter zingen dan de orgelversie, maar ik weet niet zoveel van muziek, dus kan er slecht achter komen waarom dat zo is bij mij. Misschien heb je daar een gedachte over …..

  2. Datzelfde hoorde ik hier thuis. Volgens de deskundigen kwam dat omdat de psalm nu ‘vlotter’ is. Wellicht heeft het te maken met het feit dat normaal gesproken psalm melodieën tamelijk ‘saai’ zijn. Je hebt hoofdzakelijk een variatie van halve- en kwart noten terwijl ik nu natuurlijk gebruik gemaakt heb van iets meer variatie. Daarnaast heb je met een slagritme op de gitaar en de cachon ernaast ook iets meer houvast aan het ritme. Al met al smaakt het mij wel naar meer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.